Πολιτική Προσωπικών Δεδομένων

Συλλογή και Χρήση Προσωπικών δεδομένων

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού και του ευρωπαϊκού δικαίου για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Το exportsgr.com συλλέγει προσωπικά δεδομένα όταν ο επισκέπτης/χρήστης χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του και επισκέπτεται τις σελίδες του, όταν εγγράφεται στα ενημερωτικά του δελτία ή όταν εγγράφεται στις υπηρεσίες του ως πωλητής/μέλος.

Για όλους, επισκέπτες και πωλητές, κατά κανόνα συλλέγονται (log files):
  • η IP Address, ή διεύθυνση της ιστοσελίδας που ζητήθηκε, ο τύπος και η γλώσσα του περιηγητή, ο τύπος του λειτουργικού συστήματος, η ημερομηνία και η ώρα.
    Η συλλογή των δεδομένων αυτών γίνεται για τεχνικούς λόγους και για θέματα που άπτονται της ασφαλείας των συστημάτων του exportsgr.com (server, data base, δικτύου κ.α ), ενώ παράλληλα αξιοποιούνται για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων.

Για όσους εγγραφούν στο ενημερωτικό δελτίο συλλέγονται:
  • η Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email).
  • και αν θέλει ο χρήστης το ονοματεπώνυμο του.

Για τους πωλητές/μέλη που θα εγγραφούν στην υπηρεσία συλλέγονται:
  • δεδομένα που οι ίδιοι θα δημοσιοποιήσουν για να μπορέσουν να προβληθούν από την υπηρεσία μας π.χ. ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail κλπ.
  • φωτοτυπία ταυτότητας και έναρξης επιχείρησης για την απόδειξη της εμπορικής τους δραστηριότητας.

Το exportsgr.com χρησιμοποιεί cookies για την αποθήκευση των επιλογών και των προτιμήσεων των επισκεπτών/χρηστών του, αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει σε αυτούς. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη/χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και για στατιστικούς λόγους.

Ως επισκέπτης/χρήστης ή/και πωλητής/μέλος συμφωνείτε ότι όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων. Οι πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν σε οποιοδήποτε τρίτο χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Οι πωλητές/μέλη στο exportsgr.com έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν οποτεδήποτε τα προσωπικά τους στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και να τα επικαιροποιήσουν. Σε περίπτωση ενημέρωσης της διεύθυνσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας απαιτείται ο έλεγχος της εγκυρότητάς της.

Οι πωλητές/μέλη του exportsgr.com, που για δικούς τους λόγους επιθυμούν να διαγραφεί ο λογαριασμός τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διαχειριστές του exportsgr.com με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να γίνει ταυτοποίηση μέλους/λογαριασμού και να ζητήσουν την διαγραφή του λογαριασμού τους.

Εάν κάποιος επισκέπτης/χρήστης ή πωλητής /μέλος δε συμφωνεί με την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν τμήμα οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του exportsgr.com.

Τα Cookies και η χρήση τους


Το exportsgr.com χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη προσωπική σας online εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
Ένα cookie είναι ένα μικρό αρχείο αλφαριθμητικών χαρακτήρων που αποθηκεύεται στον υπολογιστή/σύσκευή σας όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας. Τα cookie επιτρέπουν σε έναν ιστότοπο να αναγνωρίσει επιλογές του χρήστη κάθε φορά που επισκέπτεται τον ιστότοπο. Το cookie δεν συλλέγει ή περιέχει καμία πληροφορία, αλλά διαβάζεται από τον διακομιστή μας σε συνεργασία με τον φυλλομετρητή (browser) σας  και μπορεί να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στον χρήστη.

Τα cookie αποθηκεύονται στην μνήμη του φυλλομετρητή σας (browser) και συνήθως περιέχουν:
  • το όνομα του διακομιστή από τον οποίο προέρχονται.
  • την χρονική διάρκειά τους.
  • μία τιμή, συνήθως έναν τυχαίο μοναδικό αριθμό.

Τα cookies δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μετάδοση ιών στον υπολογιστή σας και δεν εκτελούν προγράμματα. Τα cookies ανατίθενται αποκλειστικά σε εσάς και μπορούν να διαβαστούν μόνο από τον διακομιστή μας που εξέδωσε τα cookies σε εσάς.

Εκτός από τα cookies που αποθηκεύουμε στον υπολογιστή/συσκευή σας, μπορεί να αποθηκευτούν και cookies από τρίτους προμηθευτές, όπως της Google και του Facebook (third party cookies). Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν τον ιστότοπο, για παράδειγμα ποιες σελίδες επισκέπτονται συχνά και αν έχουν δεχθεί μηνύματα λάθους. Συλλέγουν συγκεντρωτικά ανώνυμα δεδομένα δίχως ταυτοποίηση κανενός χρήστη και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την προώθηση της απόδοσης του ιστότοπου.

Οι επισκέπτες του exportsgr.com μπορούν να αλλάξουν τον φυλλομετρητή τους (browser) έτσι ώστε να αρνείται τα cookies που στέλνουμε, όμως σε αυτή τη περίπτωση κάποιες από της υπηρεσίες και τις δυνατότητες του exportsgr.com μπορεί να πάψουν να λειτουργούν.
Κάποιοι φυλλομετρητές (browsers) επιτρέπουν την απενεργοποίηση των "cookies τρίτων" (third party cookies) ή να επιτρέπουν την ρύθμιση της εμπλοκής των cookies σύμφωνα με τις επιλογές ασφαλείας. Αυτό δεν θα επηρεάσει την χρήση και λειτουργία του exportsgr.com.

"Δεσμοί" (links) προς άλλα sites

Η ιστοσελίδα exportsgr.com μπορεί να περιλαμβάνει δεσμούς (links) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites), οι οποίοι δεν ελέγχονται από το exportsgr.com αλλά από τους ιδιοκτήτες τους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται το exportsgr.com για τους  Όρους Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων των επισκεπτών σε τρίτους δικτυακούς τόπους.

IP addresses

H διεύθυνση IP καθορίζεται από τον παροχέα της σύνδεσης (Internet Provider) μέσω της οποίας ο Η/Υ του χρήστη έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, επομένως και στην ιστοσελίδα exportsgr.com. Η διεύθυνση IP κρατείται από το exportsgr.com για τεχνικούς λόγους και για λόγους ασφαλείας των συστημάτων της ιστοσελίδας (server, data base, δικτύου κ.α ) και αξιοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων.
Η διεύθυνση IP πρόσβασης του χρήστη δύναται να γνωστοποιηθεί, εφόσον ζητηθεί -τηρουμένης της κατά Νόμον προβλεπόμενης διαδικασίας- από τις αρμόδιες αστυνομικές ή δικαστικές αρχές ή άλλες κρατικές αρχές.

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Στο exportsgr.com υπάρχουν ενσωματωμένα plugin μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών της πλατφόρμας και των συνεργατών της και για την βελτίωση και διευκόλυνση των ιδίων υπηρεσιών. Εφόσον ο χρήστης επιλέξει να κάνει χρήση τέτοιων plugin εφαρμογών – συνδέσεων, αναλόγως του είδους της εφαρμογής – σύνδεσης, ενδέχεται η δραστηριότητα του χρήστη στο exportsgr.com να εμφανίζεται στο ανάλογο προφίλ του και να κοινοποιηθεί στα υπόλοιπα μέλη του δικτύου του. Επίσης ενδέχεται πληροφορίες του λογαριασμού μέλους να κοινοποιούνται στον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερα σχετικά με τη χρήση και την επεξεργασία των δεδομένων του λογαριασμού του χρήστη σε περίπτωση χρήσης plugin υπηρεσιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο χρήστης πρέπει να απευθυνθεί και να διαβάσει τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου του αντίστοιχου παρόχου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Κινητές συσκευές και εφαρμογές

Όταν η πρόσβαση των επισκεπτών/χρηστών στην ιστοσελίδα exportsgr.com γίνεται μέσω κινητής συσκευής, η επεξεργασία των προσωπικών στοιχείων γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και όταν η πρόσβαση στο δικτυακό τόπο πραγματοποιείται μέσω σταθερού – επιτραπέζιου υπολογιστή ενώ μπορεί να γίνει συλλογή στοιχείων αναγνωριστικών της κάθε συσκευής (όπως ρυθμίσεις και χαρακτηριστικά που αφορούν τη συσκευή π.χ. λειτουργικό σύστημα, μέγεθος οθόνης κλπ) για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών και περιεχομένου της.

Ενημερωτικά δελτία (newsletters)

Ενδέχεται να ζητηθεί στους επισκέπτες/χρήστες να εγγραφούν στο newsletter μας, παρέχοντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και προαιρετικά το όνομα τους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον ενημέρωση. Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων (e-mails) που λαμβάνουμε από τους χρήστες μας κατά την εγγραφή τους, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς της ιστοσελίδας χωρίς να κινδυνεύουν οι χρήστες από spam. Ο συνδρομητής μπορεί να διαγραφεί από το newsletter μας οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί ενημερώνοντας μας μέσω e-mail ή κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «Κατάργηση Εγγραφής» κάτω από κάθε newsletter.

Εφαρμοστέο Δίκαιο

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη της Υπηρεσίας exportsgr.com υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997) για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί με το Ν. 3471/2006 για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και τις διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου. Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε ενδεχόμενη σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει τροποποίηση του παρόντος. Σε κάθε περίπτωση το exportsgr.com διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων εντός του υπάρχοντος ή ενδεχομένως νέου νομικού πλαισίου κατόπιν ενημέρωσης των χρηστών.

Η χρήση της ιστοσελίδας και/ή δημιουργία λογαριασμού πωλητή συνεπάγεται και από αυτήν τεκμαίρεται η πλήρης και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων του παρόντος και συναίνεση του χρήστη για επεξεργασία των δεδομένων αυτών σύμφωνα με τα προαναφερόμενα.