Online international exhibition for Greek products.

Δ: Πλατεία Ρήγα Φεραίου & Κονδύλη γωνία, 42200 Καλαμπάκα – Ελλάδα

T: 0030 24324 00360

E: info@exportsgr.com

  • en

First online platform, in which Greek products are exhibited for exports.

For any question or information call us at 0030 24324 00360 or email us info@exportsgr.com

Πεύκης Βυζαντινές εικόνες

Το μεγαλείο της ορθόδοξης εικονογραφίας , όπως αυτή διαμορφώθηκε στη διάρκεια της υπερχιλιόχρονης Βυζαντινής πολιτιστικής διαδρομής, έγκειται στο ότι κατορθώνει, μέσα από την έντονη πνευματικότητα που αποπνέουν οι εξαϋλωμένες, ασκητικές μορφές που ιστορεί, να οδηγεί σ’ έναν υπερβατικό τρόπο λατρείας και προσευχής απαλλαγμένο από τα γήινα, καθημερινά, τα επουσιώδη.
Σ’ έναν τρόπο λατρείας που κατευθύνει σε μια άλλη προσέγγιση και αξιολόγηση της ουσίας της ζωής και των πραγμάτων, πιο ανθρώπινη, πιο ρεαλιστική, πραγματικά ελεύθερη, που οικειώνει τον άνθρωπο με το θεό – δημιουργό του.
Εξαίρετα πρωτότυπα δείγματα αυτή της μοναδικής τέχνης, που μας έχουν κληροδοτηθεί και που βρίσκονται σε διάφορους ναούς, μοναστήρια, σημαντικά μουσεία και ιδιωτικές συλλογές προκαλούν ακόμη και στο σημερινό – αποστασιοποιημένο από το θεό – άνθρωπο τον πηγαίο θαυμασμό, το σεβασμό, το δέος, με την εκφραστική τους τελειότητα.
Αυτοί ακριβώς οι ανεκτίμητοι θησαυροί αποτελούν πηγή των θεμάτων του εργαστηρίου μας που από το 1980 (έτος ίδρυσής του)προχωρά στην παραγωγή αντιγράφων φορητών εικόνων της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό, τόσο στη διατήρηση όσο και στην ευρύτερη κατά το δυνατόν, διάδοση της συγκεκριμένης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Έτσι κάθε εικόνα μας δεν είναι μια αντιγραφή της καλύτερης δυνατής πιστότητας ενός πρωτότυπου, αλλά κατάθεση ψυχής, έργο υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας με αυτόνομη αξία, δουλεμένο με μεράκι, ζήλο και προπαντός πίστη στην ιερότητά του.
Αυτό καταφαίνεται με τον πλέον σαφή τρόπο από τα δείγματα των έργων μας που παρουσιάζονται στη σελίδα μας.

Βιογραφικό ‘’ΠΑΤΕΡ ΠΕΥΚΗΣ’’

Γεννήθηκα το 1954 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Μετά το τέλος των γυμνασιακών μου σπουδών φοίτησα στην εκκλησιαστική ακαδημία Αγίου Όρους από το 1972 έως το 1975, εκεί διδάχτηκα την τέχνη της Βυζαντινής Αγιογραφίας με καθηγητή τον Ιωάννη Βράνο. Έκτοτε εργαζόμουν ως αγιογράφος και παράλληλα φοιτούσα στην εκκλησιαστική ακαδημία της Θεσσαλονίκης από το 1975 έως το 1978.
Το 1980 ίδρυσα στα Τρίκαλα το εργαστήριο Βυζαντινής Αγιογραφίας με την επωνυμία Πέυκης και χειροτονήθηκα Ιερεύς. Στην καλλιτεχνική μου πορεία συνεργάστηκα με πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως το SWF Γερμανική τηλεόραση στο τρίτο Βαυαρικό πρόγραμμα της Γερμανίας καθώς και με την κρατική τηλεόραση της Ολλανδίας, Νότιας Κορέας, Ιαπωνίας, BBC κτλ. Γυρίζοντας ταινίες με θέμα την Αγιογραφία.
Εργάστηκα στην Ιταλία και την Γερμανία αγιογραφώντας ιερούς ναούς της καθολικής εκκλησίας. Συμμετείχα σε πολλά πολιτιστικά δρώμενα στην Ελλάδα, όπως εκθέσεις στην Δημοτική πινακοθήκη Τρικάλων, το Τελόγλειο πανεπιστημιακό ίδρυμα τεχνών και γραμμάτων της Θεσσαλονίκης. Επίσης έχουμε ακόμη συνεργασίες με το Βατικανό, με Ιεροσόλυμα, με πάρα πολλές εκκλησίες και μονές σε όλο τον κόσμο, όπως επίσης και παραγγελίες από ιδιώτες σε όλο τον κόσμο.
Στο εργαστήριο μου ειδικεύομαι στην εικονογράφηση παλαιών Βυζαντινών Εικόνων όλων των σχολών που έλαβαν χώρα στην επικράτεια της Ελλάδος, όπως Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή, Κριτική σχολή, Θεοφάνης, Δαμασκηνός, την Επτανησιακή, και την Μακεδονική σχολή.
Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε παραγγελία με απόλυτο επαγγελματισμό και σεβασμό γιατί πάνω από όλα αγαπάμε αυτό που κάνουμε.

Εταιρεία:

Πεύκης Βυζαντινές εικόνες

Κατηγορία:

Ιστοσελίδα:

http://pefkis.gr/

Email:

sales@exportsgr.com

Διεύθυνση:

6ο χλμ Τρικάλων Καλαμπάκας

Τηλέφωνο:

+30 2432400360

+30 24310 88328

+30 6977583755

Μοιραστείτε

Προϊόντα εταιρείας